Farlige hunde

       

 

 

Læs om den nye 'LOV OM HUNDE'  - klik her

 


 

Kommentar til debatten om farlige hunde:Således kan man læse i en pressemeddelelse Den Danske Dyrlægeforening:
( link til: Den Danske Dyrlægeforening )

Forbud løser ikke problemet med aggressive hunde
Indsatsen skal rettes mod hundeejerne

DR refererede i går (25/2 2002) en sønderjysk dyrlæge, der ønskede forbud mod de såkaldte Staffordshire-terriere, der påstås at være særligt aggressive (på linie med Pittbull-terriere, som det er forbudt at holde i Danmark). I den anledning siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Per Thorup:
- Vi finder ikke, at forbud mod hold af bestemte hunderacer løser problemet med aggressive hunde, der kan angribe mennesker. Årsagen til hundens aggressive adfærd er sjældent hunden selv, men oftest hundens ejer.

Derfor ønsker Den Danske Dyrlægeforening større fokus på dyreejernes ansvar – i dette tilfælde hundeejeren. En hundeejer, der ønsker at opdrage sin hund til at terrorisere omgivelserne, kan bruge mange racer til dette formål. I så fald skulle man forbyde alle disse racer. Eksempelvis Rottweiler og Schæfer.
- Det er ikke nogen farbar vej, siger Per Thorup. I stedet foreslår han, at myndighederne – politiet – udnytter den lovgivning, der allerede findes til at gribe ind over for de heldigvis få hundeejere, der gør deres omgivelser utrygge med farlige hunde.
- I forhold til lovgivningen nævnes kun racerne Pitbull-terrier og Tosa som farlige hunde, men vi så gerne, at der indføres generelle vurderingskriterier for alle hunde, der kan være farlige, siger Per Thorup.

 

 

Man kan blandt andet læse følgende i en pressemeddelelse på Dansk Kennelklubs Hjemmeside:
( link til: Dansk Kennel Klub )

Dansk Kennel Klubs holdninger til farlige hunde
"Farlige hunde" – igen igen!

Seriøsiteten i medierne er ikke altid imponerende. Man tager f.eks. en "ekspert" ? (hvilket man tilsyneladende kan blive ved selv at henvende sig til pressen med et farverigt budskab) i form af en noget usædvanlig dyrlæge, som også i andre sammenhænge har udvist overordentlig stor sans for dramatik, og lader ham fremsætte fuldstændigt udokumenterede påstande om American Staffordshire Terriers farlighed. Pointen i historien er, at dyrlægen gør sig til talsmand for et forbud mod racen.

Dernæst belægger man sine ord med en konkret historie fra Maribo sidste år, hvor en mand under et drukgilde blev bidt alvorligt af en kammerats hund. Og uden at blinke fortæller man, at det drejede sig om en Mastino Napolitano. For det første er det forkert. Det drejede sig om en blandingshund. For det andet er det vel næppe noget rigtig godt argument for at forbyde American Staffordshire Terriers. Det er her man får lyst til at spørge journalisten: "Hvor godt synes du selv, det går?"

Det er undervejs blevet oplyst, at Justitsministeriet arbejder på sagen om farlige hunde, og – som interesserede læsere af HUNDEN sikkert erindrer, så har DKK for længst fremsat helt konkrete forslag om lovændringer – som i modsætning til et raceforbud – vil kunne virke i praksis. For i DKK går vi naturligvis ikke ind for, at folk skal have lov til at have aggressive hunde, som er farlige eller truende over for omgivelserne.

 

Northern AmStaffs © 1999

index.htm